Terug naar de index

Nieuws van en voor de leden 
                                       JUDOKAMP 2018.

In het weekend van 7,8 en 9 september zijn we weer gezellig op judokamp geweest. Om 17.45 uur was het een drukte van jewelste op het kerkplein, want we gingen weer op judokamp. Het weer was gelukkig goed en de verwachtingen voor het weekend waren ook prima. Na een tochtje van een half uur kwamen we aan in Merselo. Daar moesten eerst de slaapplaatsen geregeld worden en de luchtbedden opgeblazen. Maar na een klein uurtje was dat geregeld en gingen de ouders weer naar huis.  De kinderen werden bij elkaar geroepen en de spelregels van het weekend werden bekend gemaakt. Door middel van een spelletje hebben de kinderen  met elkaar kennis gemaakt en werden ze in groepen verdeeld. Daarna zijn we voor de eerste keer weer naar het bos geweest en hebben we levend stratego gespeeld. Dat is leuk en blijft leuk. In het donker weer terug naar ons hotel en had Denise er voor gezorgd dat ze een mooie film konden kijken met een beamer. Nog wat spelletjes gedaan en toen was het tijd voor de broodjes knak en gingen we naar bed. Geslapen werd er niet tot vroeg in de morgen. Maar de tijd tikt door en moesten we er toch uit. Sjoerd, Morris en Guus  begonnen met de ochtendgymnastiek en ondertussen was het ontbijt klaar. We hebben lekker buiten ontbeten want het weer was prima.. Daarna zijn we weer naar het bos gegaan en hebben we lekker spelletjes gespeeld. Een stel kinderen zijn bezig met een hut te bouwen in het bos. Ze willen het liefst de hele dag in het bos blijven. Maar de tijd tikt verder en Jan had de broodjes hamburger al weer klaar, dus terug naar ons verblijf. Na de broodjes met hamburger en knaks hebben we spelletjes gedaan op het grasveld. Het waren leuke spellen en Jan heeft ons nog getrakteerd op een ijsje. Daarna was het alweer tijd voor de frietjes. Na het eten nog even naar het bos geweest en ondertussen werden de voorbereidingen getroffen voor het kampvuur. We hebben fijn rond het kampvuur gezeten en dilemma’s opgelost. De grote judoka’s werden nog in ergens afgezet en moesten proberen de weg weer naar ons kamp terug te vinden. Dit was goed gelukt. We hadden wel een flinke wandeling achter de rug. Rond de klok van twaalven waren we weer terug in ons kamp en hebben we nog wat bij het kampvuur gezeten. Maar de meesten waren nu toch wel moe en een voor en gingen ze naar bed en de leiding ook. Zondagmorgen weer redelijk op tijd eruit. Eerst hebben we nog touwgetrokken en andere gymoefeningen en daarna kregen we weer lekker ontbijt buiten. Heerlijk is dat buiten eten. Daarna hebben we alle spullen bij elkaar gezocht en buiten gezet.  We zijn weer naar het bos geweest en daar hebben we weer spelletjes gedaan. Terug bij de boerderij waren Jan, Toos en Yvonne  al klaar met het poetswerk en hadden ze ondertussen lekkere pannenkoeken gebakken. Heerlijk.
Ondertussen kwamen er alweer enkele ouders om hun kinderen op te halen en hebben jullie nog even op het grasveld gespeeld. Rond de klok van drie waren we weer allemaal terug in Haps en konden we terugzien op een geslaagd judokamp. De meeste judoka’s waren weer voor een kamp volgend seizoen, dus we gaan er weer voor.
Iedereen, die heeft meegeholpen om er een geslaagd weekend van te maken, hartstikke bedankt, het was erg leuk.
Bestuur judovereniging “HAJU” Haps.
 

HAJU-NIEUWS.

Op donderdag 21 februari 2019 vonden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats van judovereniging “HAJU” uit Haps. Onder grote belangstelling op de tribune van ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes werden de diverse wedstrijden gespeeld. Judo is een sport voor jong en oud en voor zowel jongens als meisjes. Een judoka gebruikt de kracht van zijn of haar tegenstander om deze te overmeesteren. Judo is vooral een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief om te gaan met agressie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren, leer je hem of haar te overmeesteren. Iedere judoka krijgt 2 of 3 minuten om zijn of haar tegenstander te overmeesteren. De judoka’s worden ingedeeld in zijn of haar gewichtsklasse. De leeftijd en de kleur van de band zijn ook nog van invloed in welke klasse je uitkomt. Op deze donderdag werd er ook weer flink gestreden om een plaatsje op het erepodium. De wedstrijden stonden onder leiding van 2 scheidsrechters van de judobond. Er werd hard gewerkt. Als je hard valt en je verliest ook nog, dan wil er wel eens een traantje komen, maar meestal gaat het allemaal goed. Er flink gestreden en de wedstrijden waren mooi om naar te kijken.
De uitslagen zijn als volgt:

Groep 1:                                                             Groep 2:

1e plaats: KYARA POTHUMA            1e plaats: SIL JOOSTEN
2e plaats: TIJL NIBBELING                    2e plaats: THIJ VAN SUMMEREN
3e plaats: BO VAN SUMMEREN                 3e plaats: JORDY COP
                                                                                        
Groep 3:                                                             Groep 4:

1e plaats: SARA DE VOS                                     1e plaats: JOEP VAN LANEN
2e plaats: MICK VERHEIJEN                             2e plaats: JOOST VAN HAANDEL
3e plaats: SANDER VAN HAANDEL
     
Groep 5:                                                             Groep 6:

1e plaats: KEAN ERMERS                                       1e plaats: LARS GOOSSENS
2e plaats: DUKE VAN MIL                                 2e plaats: MAX HEESAKKERS
3e plaats: ROAN GIESBERS                      3e plaats: LOEK HEESAKKERS
                                                                4e plaats: JORDY VERHEIJEN

Groep 7:          Groep 8:

1e plaats: DIRKJE VERHAGEN           1e plaats: YARNO DE VOS
2e plaats: ELI DERKS                                 2e plaats: VASCO VAN HAREN
3e plaats: LUC VAN KAMPEN
4e plaats: JENNET JANSEN

Groep 9:

1e plaats: RICK JASPERS
2e plaats: ELISE VAN DE BROEK
3e plaats: MIJRTHE HOMMELS
4e plaats: THIJS VERHAGEN                                                                            

Judoka’s, van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Judoka’s, die nog niet zo lang bij de judo zijn, hebben laten zien wat ze al allemaal weten en kunnen en de judoka’s, die al langer bij de judo zijn, hebben laten zien wat ze het afgelopen jaar weer allemaal hebben bijgeleerd. Goed zo, ga zo door.

Op deze donderdag werd ook de judoka van het jaar bekend gemaakt. Wie zou het deze keer worden?
Judoka van het seizoen 2018-2019 werd:
                                  
                             DIRKJE VERHAGEN


DIRKJE is in het bezit van de GROENE band. ZE is altijd op de training aanwezig en doet erg goed haar best.
DIRKJE, van harte gefeliciteerd met het behalen van de titel “Judoka van het jaar”van judovereniging “HAJU”, namens het bestuur en de trainer en alle judoka’s van de vereniging. Ga zo door.

Rond de klok van half 8 waren alle wedstrijden achter de rug en kwam er een einde aan een geslaagde en sportieve avond voor de leden van judovereniging “HAJU”.
De judoka’s gingen met een mooie beker naar huis.
Judoka’s, proficiat met de behaalde resultaten, ga zo door.

Judovereniging “HAJU”traint wekelijks in de sporthal van Haps op donderdagavond van 18.00 uur tot 21.30 uur.
De trainingen staan onder leiding van Gertjan Hendriks en Mart Hendriks.
Voor meer informatie over judo kunt U terecht bij mevr.Mieke Hurkens, tel. 312113 of op onze site HAJU Haps.

Bestuur “HAJU”.